Regina Ana s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris, fiind fiica principelui René de Bourbon-Parma și a principesei Margareta a Danemarcei.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Regina Ana a plecat pe front, împreună cu regimentul din care făcea parte. Astfel, ea a fost, între anii 1943-1945, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania. A primit ”Crucea de război franceză” pentru ajutorul oferit în timpul războiului.

În 1947, regina l-a întâlnit pe regele Mihai la Londra. Pe 6 decembrie, același an, cei doi s-au logodit la Lausanne. S-au căsătorit la Atena, pe 10 iunie 1948. Familia regală s-a stabilit la Versoix, în Elveția. Regina Ana și regele Mihai au avut împreună cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

1992 este anul în care regina Ana vizitează pentru prima dată România. Moare la 1 august 2016, fiind înmormântată la Curtea de Argeș.

Regina Ana
Regina Ana
Sursa imaginii: aici

2 comentarii
  1. Cu tot respectul, trebuie să spun că autorul articolului denaturează adevărul istoric. Ultima regină a Romîniei, a fost regina Elena, soţia regelui Carol al II. Principesa Ana, este denumită regina şi în perioada 1942 – 1945, când nu era căsătorită cu regele Mihai. Apoi, să nu uităm că regele Mihai a abdicat de la tron, cu renunţarea tuturor prerogativelor regale, la data de 30.12.1947. Căsătoria între fostul rege Mihai şi principesa Ana a avut loc în iunie 1948. Intervine întrebarea firească ,, Când a fost încoronată principesa Ana, ca regină a României ?,,

  2. Păcat ,ai o vedere îngustă.Regele Mihai nu a abdicat voit ,a fost forțat să abdice ,deci actul de abdicare este nul de facto, astfel Mihai este regele României și Ana devine automat regina prin căsătorie.faptul că un regim comunist nu i-a recunoscut acest drept nu înseamnă că și noi cei cu capul pe umărul sa nu recunoaștem adevărul.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări
Alte articole
Ieremia Movilă
Citește

Ieremia Movilă

Facebook TwitterIeremia Movilă a fost domnul Moldovei între anii 1595- mai 1600 și septembrie 1600 – 1606. A…
Regina-mamă Elena, regele Mihai I și mareșalul Ion Antonescu
Citește

Regina-mamă Elena

Facebook TwitterRegina-mamă Elena s-a născut la 20 aprilie 1896, la Atena, fiind al treilea copil al regelui Constantin…