Regina Ana s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris, fiind fiica principelui René de Bourbon-Parma și a principesei Margareta a Danemarcei.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Regina Ana a plecat pe front, împreună cu regimentul din care făcea parte. Astfel, ea a fost, între anii 1943-1945, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania. A primit ”Crucea de război franceză” pentru ajutorul oferit în timpul războiului.

În 1947, regina l-a întâlnit pe regele Mihai la Londra. Pe 6 decembrie, același an, cei doi s-au logodit la Lausanne. S-au căsătorit la Atena, pe 10 iunie 1948. Familia regală s-a stabilit la Versoix, în Elveția. Regina Ana și regele Mihai au avut împreună cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

1992 este anul în care regina Ana vizitează pentru prima dată România. Moare la 1 august 2016, fiind înmormântată la Curtea de Argeș.

Regina Ana
Regina Ana
Sursa imaginii: aici

Dacă dorești să contribui la dezvoltarea acestui site, o poți face printr-o donație prin intermediul Paypal sau Patreon.
Susține-ne pe Patreon
1K Shares:
1 comentariu
  1. Cu tot respectul, trebuie să spun că autorul articolului denaturează adevărul istoric. Ultima regină a Romîniei, a fost regina Elena, soţia regelui Carol al II. Principesa Ana, este denumită regina şi în perioada 1942 – 1945, când nu era căsătorită cu regele Mihai. Apoi, să nu uităm că regele Mihai a abdicat de la tron, cu renunţarea tuturor prerogativelor regale, la data de 30.12.1947. Căsătoria între fostul rege Mihai şi principesa Ana a avut loc în iunie 1948. Intervine întrebarea firească ,, Când a fost încoronată principesa Ana, ca regină a României ?,,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări
Alte articole
Geții în izvoarele grecești. Simbolul lupului dacic
Citește

Geții în izvoarele grecești

Cel mai vechi izvor care îi menționează pe geți îi aparține istoricului grec Herodot, care relatează campania împăratului…
Petre Aurelian
Citește

Petre Aurelian

Petre Aurelian a fost o personalitate marcantă a veacului al XIX-lea. S-a născut la 13 decembrie 1833, la…
Ion Brătianu
Citește

Ion C. Brătianu

Ion Brătianu s-a născut pe 2 iunie 1821, la Pitești. A fost fiul stolnicului Constantin Brătianu și al…