Despre

Istorie Românească este un proiect apărut în vara lui 2014, care își propune să ofere cititorilor săi diverse articole cu privire la istoria națională.

Navigând prin rubrica galerie (foto și video), vă puteți întoarce în timp, vizionând fotografii vechi de la diferite evenimente sau poze cu personalități însemnate din istoria României. Totodată puteți viziona și diverse filmulețe din istoria recentă.

Pentru cei care profesează în domeniul educației, a fost creată pagina resurse, care cuprinde mai multe materiale ajutătoare: planificări, proiecte didactice, fișe de lucru, teste și alte documente.

www.istorie-romaneasca.ro este primul site de specialitate, care expune o axă cronologică a evenimentelor istorice.

Cei mai mulți consideră că istoria înseamnă o înșiruire de date. Parțial au dreptate. Pe lângă date, istoria mai reprezintă evenimente, concepte, mentalități etc.. Pe scurt, istoria reprezintă viața de zi cu zi. Pentru a putea crea un viitor mai bun, trebuie să cunoaștem trecutul, să urmăm exemplele bune și să le evităm pe cele rele.

Unii își pun întrebarea cât la sută din istorie reprezintă adevăr? Nimeni nu poate oferi un răspuns, deoarece nici un episod din istorie nu poate fi redat corect în întregime. Se poate spune că se ajunge la o formă cât mai apropiată de adevăr. Istoricul are menirea de a prelucra informațiile istorice și de a întocmi corect un material științific.

Dacă doriți să rămâneți la curent cu ceea ce apare pe www.istorie-romaneasca.ro, vă recomand să completați formularul de abonare:

Istorie românească

Te așteptăm la curtea domnească unde îți vom povesti care au fost tacticile adoptate de voievozii din spațiul românesc împotriva adversarilor.

Îți mulțumim că te-ai abonat.

Ceva este în neregulă.

Dacă doriți să contactați administratorul site-ului, scrieți la mailul [email protected] .

Urmăriți istorie românească și pe rețelele de socializare: