Despre

Istoria, una dintre cele mai vechi materii studiate, și-a pierdut din importanță odată cu trecerea anilor. Deși se regăsește în toate domeniile vieții, istoria este astăzi ignorată de majoritatea românilor, indiferent de vârstă. Rar întâlnim o persoană care să dea dovadă de iubire față de patrie, să cunoască oamenii de seamă de pe aceste meleaguri și ce fapte s-au petrecut în spațiul românesc.

Principala frică a oamenilor o constituie cronologia. În istorie nu cronologia constituie cel mai important punct de reper, ci omul. Pentru a o putea înțelege, este nevoie să înțelegem, în primul rând, omul, apoi perioada în care a trăit, mentalitatea acelor vremuri, împrejurările și altele.

Un alt aspect neînțeles de oameni îl reprezintă adevărul istoric. Istoricii oferă în cele mai multe cazuri presupuneri, rare fiind dățile când aceștia emit certitudini. Adevărul absolut îl deține doar Dumnezeu.

Istoria te ajută să înțelegi fenomenele care se petrec în jurul tău, să identifici cauzele și urmările acestora. Istoria te îndeamnă să înveți din greșelile trecutului, pentru a-ți croi un viitor mai bun.

Istorie românească este primul site de specialitate care expune o axă cronologică a evenimentelor petrecute pe meleagurile noastre și o hartă istorică. De asemenea, dacă vreți să faceți o incursiune în timp, vă invităm să parcurgeți galeriile foto și video.

Dacă vă plac articolele noastre, nu uitați să ne apreciați, comentând și distribuind articole, abonându-vă la buletinul istoric sau contribuind cu o donație.

Sperăm că plecați mai informat!

Transmite-i unui prieten
Bună ziua,


V-am trimis acest articol în ideea că poate vă interesează subiectul. Îl puteți accesa la acest link: https://www.istorie-romaneasca.ro/ion-voda-cel-viteaz-ultimul-voievod-moldovean-care-s-a-opus-turcilor-pe-campul-de-lupta/


Istorie Românească
https://www.istorie-romaneasca.ro

Facebook: https://www.facebook.com/istorie.romaneasca
Instagram: https://www.instagram.com/istorieromaneasca/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCO-_7o5LaOBvUfzQtAGkFFg
Vimeo: https://vimeo.com/istoriero