Cristofor Columb

– marinar de profesie, Cristofor Columb s-a născut în Genova, Italia
– era convins că poate descoperi o nouă rută către India. În acest sens, a căutat finanțare pentru proiectul său, pe care l-a prezentat regelui portughez, Joan al II-lea. După refuzul Portugaliei, Cristofor și-a prezentat proiectul regilor spanioli, Ferdinand de Aragon și Isabela de Castilia, fiind aceptat, intrând astfel în slujba Spaniei.
– în 1492, Cristofor pleacă cu trei caravele spre Apus: descoperă insulele Cuba și Haiti, dar și alte teritorii -> convins fiind că a ajuns pe continentul asiatic, Columb îi numește pe băștinași indieni
– teritoriile descoperite intră sub stăpânire spaniolă
– au fost descoperite noi plante: cartoful, porumbul, tutunul, bananele, roșiile, bumbacul
– Amerigo Vespucci a fost navigatorul care a realizat că teritoriul pe care a ajuns Columb nu este de fapt India. Continentul a fost numit America după numele lui Amerigo Vespucci

Fernando Magellan

– s-a născut în Sabrosa, Portugalia
– era convins că Pământul este sferic -> caută finanțare pentru proiectul său la curtea regelui portughez, însă este refuzat
– primește finanțare din partea Spaniei, în slujba căreia intră
– în 1519, Fernando pleacă cu 5 corăbii spre Apus: descoperă insulele Mariane și Filipine -> în 1520 rămâne cu 3 corăbii din cauza morții celor două echipaje (lipsa mâncării, boli)
– Fernando Magellan moare în 1521, în Indonezia, în luptele cu băștinașii, însă călătoria este continuată de secundul său, Juan Sebastian Elcano. În 1522 călătoria ia sfârșit, în Spania ajungând o singură corabie (Victoria).
– expediția din 1519-1522 a demonstrat sfericitatea Pământului, fiind realizată prima circumnavigație a Terrei

Dacă dorești să contribui la dezvoltarea acestui site, o poți face printr-o donație prin intermediul Paypal sau Patreon. Îți mulțumim în avans.
Susține-ne pe Patreon
0 Shares:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți susține acest site dacă cumperi de pe eMAG, Cărturești, Libris, Cartepedia sau Elefant, folosind link-urile noastre de afiliere.
Alte articole