Primul lider comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej, s-a stins pe 19 martie 1965, cauza decesului fiind cancerul. Despre moartea sa s-au lansat mai multe ipoteze.

Prima dintre ele ar fi relația tensionată dintre liderul comunist român și Moscova, ceea ce a dus la iradierea lui Gheorghiu-Dej de către sovietici în cadrul întâlnirii de la Varșovia, din luna ianuarie 1965. Cauza iradierii, spun unele voci, ar fi fost naționalismul promovat de Gheorghe Gheorghiu-Dej și îndepărtarea de U.R.S.S.

A doua ipoteză face referire la floarea de mină pe care Dej ar fi primit-o la începutul anilor ‘50 și pe care ar fi așezat-o într-o vitrină în camera unde muncea, fără să știe că acea rocă era radioactivă.

A treia ipoteză spune că moartea liderului comunist a survenit din cauza stilului său de viață: fuma exagerat de mult, preferând țigările Viceroy și obișnuia să mănânce după lăsarea serii.

Înmormântarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej
Înmormântarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej
Sursa imaginii: aici

Dacă dorești să contribui la dezvoltarea acestui site, o poți face printr-o donație prin intermediul Paypal sau Patreon.
Susține-ne pe Patreon
2K Shares:
8 comentarii
  1. a doua variantă este cea mai plauzibilă, a treia poate fi și ea adevărată. Cancer la un bărbat de 64 de ani nu este ceva neobișnuit.

  2. Dej a murit de prost ce-a fost.Dupa plecarea rusilor de la Stei-Bihor de la minele de uraniu in 58 tovarasul Dej bou si incult ca orice comunist, si a dus in birou la CC o roca de uraniu sa se laude ce uraniu de calitate avem noi romanii.Fara sa-i treaca prin scafarlia aia a lui de bolsevic ca floarea de mina l-ar putea iradia.cap sec.A stat cu / langa acea roca ani de zile.A facut cancer si-a murit ca prostu..S-a iradiat singur de idiot ce era, nu l-au iradiat rusii.Daca stai ani la rand cu uraniu in vitrina normal ca te cureti.Singuru lucru bun ce la facut in viata: a dat coltu..

    1. Cel mai tare comentariu ever 😁 ! Ca să vezi că poți râde 😂 si la o treabă atât de serioasă. Bravo si la cât mai multe comentarii,,inspirate”!

  3. dle lupsa ,ai mare dreptate ! se vede ca esti un geniu in domeniu palavrelor !ma mir ca nu ti-i rusine sa vorbesti astfel despre un patriot , care a pus bazele romaniei moderne ,in conditii mizerabile pasate de burghezie si mosierime si canalia de antonescu !nu stii nici o iota de realizarile muncitorilor si taranilor muncitori in perioada 1948-1965 !mai bine ai vorbi de desteptiib de dupa 89 care au demolat romanmia , lasata mostenire de BOII de comunoisti cum ii cataloghezi cu cu mintea de retardat /inapoiat mintal !

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări
Alte articole
Cadavrul lui Nicolae Iorga
Citește

Asasinarea lui Nicolae Iorga

După asasinarea celor 64 de foști demnitari închiși la închisoarea Jilava și a ministrului țărănist Virgil Madgearu, legionarii…
Prințesa Maria
Citește

Principesa Maria

Maria a fost prima prințesă româncă a familiei Hohenzollern. S-a născut la București pe 27 august 1870, fiind…